• lapostetőre szerelt napelemes rendszerek
×
Ajánlatkérés
PÉCS / Baranya - 9,045 kWp
Napelem tartószerkezet lapos tetőre

A lapos tetős telepítés során több problémát kell megoldani mint a hagyományos, sátor- vagy nyeregtetős telepítés során. Számolni kell a szélterheléssel, mert a szél így könnyen a napelemek alá kap és hatalmas felületet nyom felfelé folyamatosan. Ebben az esetben viszont hatalmas előny az, hogy megvalósítható a napelemek számára legjobb tájolás. Így a napelemek a déli irányra néznek, a legtöbbet hasznosítva a napsugárzásból.

Lapos vagy kis hajlásszögű tetőre való rögzítésnél elsősorban a tető statikája határozza meg a rögzítési lehetőségeket, azaz hogy mennyi a tető többlet teherbírása. Továbbá a tető fedésének, szigetelésének anyagát és szerkezeti kialakítását is figyelembe kell venni.

Számos megoldás létezik lapostetőre.  Ha a tető terhelhető, akkor beton súlyozással rögzíthető az alumínium hordozó szerkezet, és erre kerülnek a napelemeket tartó sínek. Viszont kis pluszterhelést bíró tetőknél sem kell elvetni a napelemes rendszert , erre az esetre speciális, aerodinamikus kialakítású rögzítés alkalmazható.